CZERWONE MIĘSA

Dwa podstawowe rodzaje - WOŁOWINA i WIEPRZOWINA. Wołowina posiada rewelacyjne białko i co najważniejsze jest dobrze karmiona w trakcie hodowli. O wieprzowinie nie powiemy tego samego, ale nie można jej odebrać naturalności, jak i tego, że jej tłuszcz jest łatwo przyswajalny oraz, że jest ona obok królika najmniej alergizującym mięsem. Warto wiedzieć, że pod żadnym pozorem nie możemy wieprzowiny podać psu w formie surowej, co dopuszcza się w przypadku wołowiny (wcześniej mięso powinno być długo i mocno mrożone).

Dwa kolejne mięsa z tej grupy to JAGNIĘCINA i CIELĘCINA. Mięsa ze względu na krótki okres hodowli są zdecydowanie mniej tłuste od wołowiny, a ich mięsa są bardzo delikatne, przy czym różnią się strukturą. Jagnięcina jest bardziej krucha, cielęcina ze względu na zawartość mleka jest bardzo włóknista i ciągnąca. 

Ostatni reprezentanci tej grupy, a więc mięsa dzikie. Tu do wyboru DZIK, JELEŃ i SARNA - wszystkie bardzo chude, krwiste, nie będące w żadnym stopniu skażone chemią. Bardzo kruche. Podobnie jak wieprzowiny, dzika pod żadnym pozorem nie powinno podawać się w formie surowej - obydwa wymagają obróbki termicznej.

Zdecydowanie polecamy wszystkie mięsa z tej grupy!

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl